Коронавирусийн халдвараас урьдчилан сэргийлэх хоол хүнсний зөвлөмжийг ДЭМБ, Эрүүл мэндийн яам, Мэргэжлийн хяналтын Ерөнхий газраас гаргасан байна.
Иргэд дархлаагаа дэмжих зөв хоол хүнс хэрэглэж, хувийн ариун цэвэр сайн сахиж, амны хаалт тогтмол хэрэглэж, сэтгэл санаагаа тайван байлгах нь таныг халдварт өвчнөөс сэргийлэх болно.
- Өөх тосны хэрэглээнд голцуу олив, наранцэцэг, эрдэншиш, наргил модны тос түлхүү хэрэглэх
- Шингэний хэрэглээнд өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус болон нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай жимсний шүүс, кофе уух
- Мах махан бүтээгдэхүүнд халуун шөлтэй хоол хэрэглэх
- Жимс хүнсний ногоонд: Аньс, чацаргана, хан боргоцой, жүрж, усан үзэм, хар чавга, витамин в, с, е агуулсан жимс, яншуй хэрэглэх
- Гурил, гурилан бүтээгдэхүүнд: Бүхэл үрийн гурилан бүтээгдэхүүн, шар, гурвалжин будаа хэрэглэх
- Сүү, сүүн бүтээгдэхүүнд: Халуун сүү, аарц уух нь дархлааг тань дэмжих болно.
Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
ЦАГ АГААР
°C/°C
°C/°C
°C/°C
Төстэй мэдээнүүд